– – – scroll down for English – – –

CINEMA ÎN AER LIBER – proiecție de filme documentare

Спорт, спорт, спорт
de Elem Klimov [RU]
1970 / 85’

31 august 2013, ora 21:30
APARTAMENT DESCHIS
str. București 68/1, Chișinău

Ce-l face pe un atlet competitiv? Cum poate el fi convins sa suporte antrenamentul epuizant pe care îl cer majoritatea sporturilor? În acest documentar bogat în combinații de imagini și dramă poetică, sportivii printre care atleții, înnotătorii și gimnaștii pot fi văzuți în viața lor zi de zi și în toate etapele de antrenament și competiție. Regimul lor este în contrast/opoziție cu efortul oamenilor ordinari de a pierde din greutate, sau cu oamenilor în vîrstă, care fac mișcări pentru a rămîne activi. Într-un epizod, un atlet, participînd la un maraton într-o zi caniculară de vară în Philadelphia, aleargă la propriu pînă la ultima suflare, într-o montare mai tîrzie luptătorii medievali luptă într/un turnir cu lănci.
În timp ce o imagine se suprapune cu alta în acest film unic, răspunsurile la întrebările referitor la competiție încep să fie sugerate de la sine.

Acast eveniment este parte a proiectului SPACES: CENTRUL CIVIC al CHIȘINĂULUI – cinema în aer liber (https://chisineu.wordpress.com/proiecte/centrul-civic-cinema).

– – – English version – – –

OPEN AIR CINEMA – documentary film screening

Спорт, спорт, спорт
by Elem Klimov [RU]

1970 / 85’

August 31, 2013, 9:30 pm
FLAT SPACE
București str. 68/1, Chisinau

What makes an athlete compete? How can he be made to endure the gruelling training most sports require? In this image-rich combination documentary and poetic drama, participants in sports including foot-racing, swimming and gymnastics are seen in their daily lives and in all stages of training and competition. Their regimens are contrasted with the efforts of ordinary people to train some life into their limbs as they exercise to lose weight, or, as aging people, in order to stay active. In one episode, a marathon runner competing on a hot summer day in Philadelphia literally runs himself to death, and in a later dramatic re-enactment, medieval warriors hold a competitive joust. As one image piles upon another in this unique film, answers to questions about competition begin to suggest themselves.

This screening is organized as part of SPACES: CHISINAU CIVIC Center – open air cinema project (https://chisineu.wordpress.com/proiecte/centrul-civic-cinema).