img_6716_ed_800px

RO
– – – – –

Să punem orașul pe hartă! Cartografierea resurselor comune din oraș cu ajutorul hărților on-line

APEL DE PARTICIPARE
trainer: Florin BĂDIȚĂ [RO]
28 ianuarie 2017, 10:00-16:00
locul: ARThotel (str. Gh. Asachi 53/1, lit. A , Chișinău)

Asociația Oberliht vă invită să participați la atelierul Cartografierea resurselor comune din oraș cu ajutorul hărților on-line, care va avea loc pe data de 28 ianuarie 2017, între ora 10:00 şi 16:00.

Proiectul OpenStreetMap este produsul comun a peste 3 milioane de persoane de pretutindeni care crează împreună o hartă unitară și deschisă a lumii. Harta Chișinăului e și ea rezultatul muncii voluntare a celor care au adăugat pe această hartă adrese și numere de stradă, totuși această hartă este incompletă și necesită continue actualizări și completări. Avînd în vedere această situație, atelierul își propune să ofere cadrul de desfășurare a unui exercițiu practic de cartografiere a unei străzi din Chișinău. Datele culese de participanți, vor fi adăugate de către participanți în baza de date a OpenStreetMap, îmbogățind astfel actuala hartă a Chișinăului.

Participanții vor fi instruiți în privința modului în care pot face poze gen “google street view” cu telefonul mobil, putând captura amprenta unui loc în timp și cum poate fi folosită baza de date OpenStreetMap pentru a susține cauze civice.

Atelierul va fi structurat în două părți:
10-12:00 – ieșire în teren și acumularea de date cu ajutorul fotografiei / însemnărilor din teren
13-16:00 – introducerea datelor acumulate pe harta openstreetmap.org

Doritorii de a lua parte la programul atelierului sînt rugați să expedieze un mesaj de confirmare însoțit de datele dvs. de contact (email, telefon) la următoarea adresă: info(a)oberliht.com, pînă la data de 23 ianuarie 2017.

participarea este gratuită (în limita locurilor disponibile)
limba de lucru: română

 Acest atelier face parte din programul Acțiune Colectivă pentru Bunurile Comune susținut de Fundația Culturală Europeană.

De asemenea, proiectul beneficiază de sprijinul Fundației Europene pentru Democrație (European Endowment for Democracy).