08

Apel de participare

Asociația Studenților Arhitecți Cluj organizează în preajma Zilelor Arhitecturii din Cluj (11-17 mai) un atelier studențesc internaţional cu tematică de arhitectură, design şi peisagistică – celălalt Cluj, care se va desfăşura în perioada 3-10 mai 2015.

Reunind studenţi şi specialişti din Zwolle (NL), Budapesta, Chișinău, Hamburg şi Cluj, atelierul va aprofunda concluziile studiului „Celălalt Cluj”, desfăşurat în februarie 2014, cu sprijinul federaţiei Share şi în pregătirea Capitalei Europene a Tineretului.

Atelier în parcul dintre lacurile Gheorgheni
Cluj, 3-10 mai 2015

Atelierul din acest an îşi propune continuarea studiului „Celălalt Cluj”, prin abordarea mai detaliată a unor porţiuni ale viitorului parc. Prin intervenţii punctuale în teren, se doreşte o mai bună deschidere a zonei pentru publicul larg şi evidenţierea calităţilor şi a potenţialului acestui loc. Amenajări simple, reversibile, pot încuraja vizitarea, descoperirea şi utilizarea zonei în perioada premergătoare amenajării parcului. Cunoaşterea şi aprecierea publică a valorii acestui loc este văzută ca un pas important spre realizarea parcului şi, deci, ca scop principal al atelierului.

detalii:
http://www.slicker.ro/2015/04/07/za2015-habitat-gheorgheni-cel-mai-mare-parc-clujean/
https://www.facebook.com/HabitatGheorgheni

Conform formularului trimis de Asociația Studenților Arhitecți din Cluj Cluj, din 24 de studenți înscriși, 6 au posibilitatea de a caza cîte un student din Moldova/Chișinău. Considerând disponibilitatea colegilor din Cluj, rugăm doritorii de a lua parte la atelier să contacteze cât de curând coordonatorii din Chișinău:

Vlad Moldovan (ICOMOS Moldova) – vlad.moldovan@aam.md
Alexandru Munteanu (Oberliht) – aldru.munteanu@yahoo.com

Transmiteți o scrisoare de motivație si un scurt CV cu datele de contact (email, telefon/mob.) pînă la 29 aprilie 2015